|
 |
Autor |
Wiadomość |
RysiekS
|
Wysłany: Pią Mar 08, 2013 22:29
Temat postu : Co podać przed parowaniem
|
 |
|
Za dwa tygodnie będę parował rozpłód. Zrobiłem badanie kału, nic nie ma, więc odrobaczanie odpada. Co podać gołębiom przed parowaniem. Propolis tj. mix warzywny dostają, mm-ke, gryt, drożdże. czy coś jeszcze, jakieś witaminy, odżywki, czy może coś jeszcze.
Pozdrawiam. |
|
_________________ Dyplomata to człowiek, który potrafi powiedzieć spierdalaj w taki sposób, że
poczujesz dreszczyk emocji na myśl o czekającej cię wyprawie. |
|
|
 |
rados123456
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 6:27
Temat postu :
|
 |
|
RysiekS temat już był wałkowany i to nie raz,wystarczy poszperać na forum na pewno coś znajdziesz,na marginesie propolis i mix warzywny to całkiem dwie inne rzeczy,życzę owocnych poszukiwań |
|
|
|
|
 |
jozefprezess
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 9:56
Temat postu : polecam
|
 |
|
Vademecum hodowcy porady Kol. Głazika Andrzeja Firma Prima na youtube
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
RysiekS
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 17:34
Temat postu :
|
 |
|
Oglądałem i czytałem, ale mogło mi coś umknąć, dlatego pytam. Z tymi reklamami chemii na vademecum, to różnie bywa, każdy chwali swoje. I z wypowiedzi każdego producenta wynika, że najlepsze to jego, a inne to szajs czy podróby.
Początkującemu w tym całym galimatiasie ciężko samemu wyciągnąć wnioski. Gdybym chciał podać wszystko, o czym piszą i reklamują, mój każdy gołąb musiałby zjeść wiaderko dziennie. A latał by jak pershing.
Nie chcę nikogo urazić, ale nie chciał bym się uczyć tylko i wyłącznie na błędach. |
|
|
|
|
 |
rados123456
|
Wysłany: Sob Mar 09, 2013 18:37
Temat postu :
|
 |
|
RysiekS jeżeli dostają tak jak piszesz,są zdrowe czego dowodem jest ładny kał i leży dużo puchu na podłodze to po co kombinować,mona jeszcze do tego co napisałeś podawac olejek z kiełków przenicy,lub wit.e wzmaga poped płciowy,pomocna w rozrodzie |
|
|
|
|
 |
mariasam
|
Wysłany: Czw Lip 25, 2013 5:22
Temat postu :
|
 |
|
I jak to bardzo podziękować za dzielenie się tymi informacjami z nas .... :) |
|
_________________ classic |
|
|
 |
EDO
|
Wysłany: Pią Gru 13, 2013 21:27
Temat postu :
|
 |
|
Moze pozno pisze bo to stary temat ale sezon nowy parowania juz niedlugo. Niektorzy hodowcy w styczniu maja mlode.ja przed parowaniem by chetniej golabki szly na pary stosuje tak.Dwa tygodnie wczesniej w piwnicy gdzie pale w CO i stawiam na piecu bo tam najcieplej, daje w/w zboza .Kielkuje zboza w duzym sitku wkladajac po brzegi w wiaderku z woda,trzeba pamietac by wode czesto zmieniac przeplukujac zboze gdyz to uchroni przed zagniwaniem zboza.Mozna tez zboze rozlozyc w wanience do kapieli golebi, zalewajac woda zboze i lekko przykryc folia, by zachowac wilgotnosc.Po kilku dniach widac jak zboze zakielkowuje i takie podaje ptakom.To najtansza i naturalna vit E .Dobry Lot. |
|
|
|
|
 |
|
|