|
 |
Autor |
Wiadomość |
J. Kawaler
|
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 17:38
Temat postu : powołanie Sekcji poprzez podział.
|
 |
|
Nasze przepisy ( reg. Organizacyjny) regulują tę sprawę szczegółowo. Potwierdzam, że w tym przypadku Zarząd Oddziału miał prawo powołac nową Sekcję, i nie musiał pytac o zdanie pozostałych czlonków Sekcji. |
|
|
|
|
 |
leszek0250
|
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 19:45
Temat postu :
|
 |
|
Nie umiesz odebrac ptaka na ktorego masz karte wlasnosci to nie moja wina . Sprawa jak dla mnie jest prosta, albo gosc oddaje , albo zglaszasz gdzie trzeba ze zostalo popelnione wykroczenie ( bo na przestepestwo musialbys miec np dowod zakupu )
Czyli co??
Zg to za pasera robi?
fajnie.....
nie odpowiada to jednak na jedno pytanie
Dlaczego Zg pozwala na lotowanie moim gołebiem bez mojej zgody....
I powiedz mi w jaki sposób można tu iść do przodu??
przychodzi mi na mysl jedna rzecz:
zgalszm sie po upowaznienie na numer rodowy powiedzmy jakiegos olimpijczyka - a potem kwestionuję wyniki prezz niego uzyskane.. |
|
|
|
|
 |
leszek0250
|
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 19:46
Temat postu : barkley
|
 |
|
to ty za prezydenta robisz???
to soorki
w tytule posta jest pytania do prezydenta......
a ponoć nie pytany sie nie odzywa... :D sorrki za złośliwośc
Poza tym to porównanie z autkiem jest mało adekwatne do sytuacji
lepsze byłoby to gdybym ja upowaznił sąsiada mojego do poruszania sie twoim autkiem... |
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sro Gru 23, 2009 20:55
Temat postu :
|
 |
|
Kolego jest sporo tematow ktore warto poczytac i moze tam bedzie odpowiedz , jednak widzac Twoje podejscie do przeczytania tego wszystkiego , rozumiem podejscie do odebrania golabka :) , po prostu sie nie chce , a moze to tylko moje odczucie ?
A teraz powaznie , patologia zaczyna sie na o wiele nizszym szczeblu niz ZG .
Powiedzmy mam golebia , komus wchodzi do golebnika . Co powinien zrobic hodowca ( a przenajmniej wiekszosc ) ? Przypuscmy ze golebek jest zmeczony , to izolatka , daje mu cos jesc i pic . W miedzyczasie , odpoczynku ( ktory zazwyczaj trwa te kilka dni) , dzwoni do oddzialu macierzystego ktory jest na obraczce ( mowa tylko o obraczkach polskich) . Dzwoni do prezesa , prezes powinien zapisac wszystkie dane , sprawdzic numery obraczek i namierzyc hodowce. Podaje zainteresowanemu nr do hodowcy ktoremu wlecial jego golabek , a ten odzwania i sie dogaduja co i jak . Ewentualnie prezes oddzwania i podaje nr do wlasciela ptaka .
Tak powinno to wygladac . Czy powiesz mi i jestes w stanie zagwarantowac ze tak wlasnie sie to odbywa ?
Czy nie sadzisz ze wysylanie ptakow na wszystkie loty w sezonie to nie znecanie sie nad zwierzetami ?
Jak udowodnisz ze sie nie zgodziles na to zeby gosc sobie wzial upowaznienie na Twojego golebia, a teraz chcesz go z powrotem ?
Wiec kolego nie miej pretensji do garbatego ze ma dzieci proste :) .
Czasami trzeba brac sprawy w swoje rece bo nikt nie jest w stanie Ci pomoc .
Systemu nie naprawisz , poniewaz nie ma takiego systemu ktory by dogodzil wszystkim. Owszem nic nie robienie tez dobre nie jest , ale mierz sily na zamiary . Nie mam zamiru tutaj sie wymadrzac , tak jest i juz.
A co do odebrania golabka , to jezeli nie wiesz jak to zrobic sa dwa wyjscia.
Albo sobie daruj , albo badz facetem i pojdz po swoje :)) . |
|
|
|
|
 |
RyszardTosnowiec
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 4:52
Temat postu : Re: interpretacja statutu
|
 |
|
Witam.Po moich monitach do FCI jak i do Prezydenta Czeskiego Związku o zmianę przepisów umożliwiających lotowanie z terytorium obcego panstwa są pierwsze odpowiedzi .Prezes OS Sever wystąpił do Czeskiego Związku o równouprawnienie Polaków ( tekst po czesku ) natomiast od Naszego Związku otrzymałem lakoniczną odpowiedż jak cyt. J. Kawaler napisał: | Panie Tosnowiec - z Pana wypowiedzi na tym forum wynika, że masz Pan problemy i to nie tylko z czytaniem ze zrozumieniem przepisów związkowych, a bezczynność inż. Kawalera { jak to pięknie Pan ujął wyżej) wynika z faktu, iż nie mam ochoty ani czasu odpowiadać na błahe pytania a do tego wystarczająco dobrze sformułowane w naszych przepisach. Cytujesz Pan zapisy statutu, ale w oderwaniu od siebie i w dodatku tylko te wygodne dla Pana. Proszę przeczytać par. 2 statutu oraz zapoznać się z definicją słowa " cudzoziemiec ". | V zápise Českého sdruľení předseda OS Sever Havlík navrhl začlenění cizinců, kteří bydlí a mají holubníky mimo naąi republiku do struktur Českomoravského Svazu Poątovních holubů. Já si myslím, ľe nejprve by jsme se měli postarat o chovatele z Jesenicka, kteři létali pod OS Uničov. Jelikoľ si prakticky ze závodů nepíchli, tak létají v Polsku jen tak pro radost, bez moľnosti výstavy a podobně. Dle mých informací tam ve dvou polských OS létá kolem 40 chovatelů. V případě, ľe by bylo umoľněno cizincům hostování, tak jenom těm, kteří nemají jiné moľnosti a ne holubářským turistům a vyčuránkům , kteří se chtějí za kaľdou cenu prosadit, tak jak se to nyní stává (Autor: Bojko Stanislav (---.13.broadband5.iol.cz)
Datum: 26.12.2009 18:15 ). |
|
|
|
|
 |
Edmund
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 15:47
Temat postu : Panie Rysiu
|
 |
|
Nie bądĽ Pan taki zachłanny,chcesz Pan być mistrzem dwóch krajów a dlaczego nie trzech.Pisz Pan jeszcze do Niemieckiego Związku - przecież blisko. |
|
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Nie Gru 27, 2009 17:54
Temat postu :
|
 |
|
Jakby to bylo tak proste jak - "WYTNIJ" - "WKLEJ" - to koleha R.W. bylby mistrzem swiata i nie tylko ;) . |
|
|
|
|
 |
Stanisław
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 22:17
Temat postu : Klatki
|
 |
|
Panie Prezydencie omyłkowo w temacie Kabiny zadałem pytanie dot.wysokości klatek-koszy w kabinach.Gdyby Pan mógł odpowiedzieć. |
|
|
|
|
 |
orion
|
Wysłany: Pią Sty 08, 2010 13:16
Temat postu :
|
 |
|
Panie Prezydencie, hodowca ma prawo korzystać w maratonie z listy oddziałowej, jeżeli oczywiście oddział spełnia wymogi regulaminowe i dodatkowo z listy rejonowej lub okręgowej. Jak to rozumieć, czy w ten sposób ma do dyspozycji 3 listy konkursowe / oddziałowa, rejonowa, okręgowa /, czy 2 listy konkursowe czyli oddziałową i do wyboru, albo rejonową, albo okręgową. Gdyby w regulaminie był zapis, że hodowca ma prawo korzystać z listy oddziałowej, rejonowej i okręgowej, sprawa byłaby jasna. Słowo lub, wprowadza niepewność, można to zrozumieć, że albo z rejonowej albo z okręgowej, ale nie z obydwu naraz. Proszę o wykładnię. Pozdrawiam. Dobry lot. |
|
|
|
|
 |
RyszardTosnowiec
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 7:07
Temat postu : Re: interpretacja statutu
|
 |
|
Panie inż.Kawalerze do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi na mój list do ZG PZHGP A ODNOSZˇCY SIĘ DO ZMIANY PRZEPISÓW - celem umożliwienia lotowania z gołębnika położonego na terytorium innego kraju i ubiegania się o mistrzostwo GMP !!! A oto przykład wzorowej współpracy prezydenta Czeskiego Związku z hodowcami .Lubiany i szanowany inż. Novotny na ogólnoczeskiej wystawie http://www.postovniholub.cz/vystavy/CV%202010/20%20dlouhe.jpg |
|
|
|
|
 |
golebie01
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 4:29
Temat postu :
|
 |
|
Jeżeli chodzi o problem wyboru z jakiej listy hodowca może korzystać z lotów >700km , to nawet Pan Wojtasiok dosyć długo nie mógł sobie z tym problemem poradzić . I tu zgadzam sie z Orionem że jest to niesprecyzowane dokładnie czy hodowca może korzystać z trzech list równocześnie czy ma do wyboru lista oddz. i rejonowa lub (jak to jest w regulaminie)okręgowa.Dodam że zapytałem wręcz Flagowego już członka komisji lotowej i nie umiał mi jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie .Myślę że jest to interpretowane jak komu jest wygodnie. A może jest to kolejna furtka do obchodzenia regulaminu.Panie Prezydencie bardzo proszę o zajęcie stanowiska w tym temacie.Na marginesie przyglądając się poprawkom w regulaminie lot.-zeg. nie zauważyłem zmian w tej kwestii. |
|
|
|
|
 |
J. Kawaler
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 7:32
Temat postu : Listy konkursowe z lotu Maraton
|
 |
|
Do 2008 roku z lotów Maraton, zgodnie z Regulaminem Lotowo – Zegarowym mogła być sporządzona tylko jedna lista konkursowa tj. rejonowa lub okręgowa. W sezonie 2009 po dokonaniu poprawki w tym zakresie w Regulaminie Lotowo – Zegarowym mogły być sporządzone dwie listy konkursowe. Doszła bowiem możliwość sporządzenia listy konkursowej oddziałowej w przypadku gdy Oddział spełnia warunki FCI tj. gdy wkłada gołębie minimum 50 hodowców oraz koszowanych jest minimum 250 szt gołębi. |
|
|
|
|
 |
NIEBIESKI 092
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 8:49
Temat postu : Szczepionka
|
 |
|
Panie Prezydencie bardzo proszę o odpowiedz co ze szczepionkami czy będą dostępne i kiedy jak nie będzie szczepionki co z zaświadczeniami o szczepieniu żaden weterynarz nie podbije zaświadczenia o szczepieniu Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
J. Kawaler
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 10:44
Temat postu : Szczepionka
|
 |
|
Obowiązek szczepień gołębi pocztowych przeciwko Paramyksowirozie jest wymagany przez służby weterynaryjne wszystkich państw Unii Europejskiej, i to właśnie służby weterynaryjne winny zapewnić odpowiednie szczepionki. Z posiadanych przeze mnie informacji wynika, że nie ma większych problemów z nabyciem szczepionek przeciwko Paramyksowirozie. |
|
|
|
|
 |
RyszardTosnowiec
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 13:17
Temat postu : Re: Logo Olimpijskie
|
 |
|
RyszardTosnowiec napisał: | Panie inż. Kawalerze czy będzie publiczna oferta znaku loga olimpijskiego . Czy też zostanie logo wybrane we własnym kręgu ? Na marginesie dodam , że logo niemieckiej olimpiady zostało wybrane z prac nadesłanych przez hodowców. | Witam właśnie na belgijskiej stronce oglądałem logo Polskiej Olimpiady - Poznań 2010 - ładna oprawa http://www.pipa.be/sites/pipa/files/content/2010/forum/worldchamppolen2010.pdf |
Ostatnio zmieniony przez RyszardTosnowiec dnia Sro Sty 20, 2010 13:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|