|
 |
Autor |
Wiadomość |
wk76
|
Wysłany: Pią Paź 18, 2019 22:28
Temat postu : Cukrówka - suplementy?
|
 |
|
Witam, około 2 tygodnie temu stałam się właścicielką cukrówki. Ptaszek żyje w mieszkaniu, ma swoją klatkę, jest oswojony i każdego dnia z niej wychodzi. Moje pytanie dotyczy głównie żywienia. U gołębi pocztowych różnych witamin, suplementów i innych tego typu rzeczy jest od groma. Czy powinnam podawać coś swojemu, a jeśli tak, to co? Ptak je deli nature 32, do tego grit, ma dostęp do sepii. Próbuję dawać mu zieleninę, ale ma to gdzieś. Czy w przypadku gołębi dieta oparta na samym ziarnie na pewno jest wystarczająca? Dodam, że nie zamierzam go ani rozmnazac, ani puszczać na wolne loty jak u pocztowych, bo to wyjątkowa gapa i nie dałby sobie rady, a jestem do niego przywiązana i nie chcę go stracić. Mam zamiar jednak zimą wystawiać go w klatce na dwór na jakąś część dnia, bardzo to lubi i niecierpliwi się jeśli tego nie zrobię.[/i] |
|
|
|
|
 |
|
|