Autor |
Wiadomość |
Ryszard Tosnowiec
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 7:37
Temat postu : Fachowa pomoc hodowcy-czasopisma o gołębiach pocztowych
|
 |
|
DZIęKUJę ZA KULTURALNE WPISY. |
Ostatnio zmieniony przez Ryszard Tosnowiec dnia Nie Lis 18, 2007 15:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 8:50
Temat postu :
|
 |
|
Cytat: | Witam,postanowiłem wykorzystując niszę komentarzy z zakresu przeczytanej literatury zapełnić |
moze profesor Miodek moglby to prztlumaczyc :) szkoda ze nie wchodzi na to forum od czasu do czasu :) |
|
|
|
|
 |
Dzym
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 9:52
Temat postu :
|
 |
|
Panie Ryszardzie czy ma Pan jakies profity z zachwalania HODOWCY czy poprostu z nudów ? Pozdrawiam. |
|
|
|
|
 |
czajka122
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 10:04
Temat postu :
|
 |
|
Kolego Tosnowiec.Twoją fachowość gołębiarską przerabialiśmy jakiś czas temu.Tobie dam radę.Naucz się pisać po polsku.
Przyłączam się do poprzednika w sprawie reklamy "Hodowcy".Tam już nie ma fachowych artykułów..A pan Osiński to kiepski fachowiec gołębiarski.Więc jako komisarz gazety nie napisze niczego interesującego.Pozostał tylko p.Wożniak,który bardziej lubi opisywać eskapady z przyjaciółmi,kto z kim tańczył na balach niż fachowe teksty |
|
|
|
|
 |
123
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 14:21
Temat postu :
|
 |
|
Jak by nie było jedyne ogniwo łączące szarego hodowcę z wielkim światem ostatnio przeglądałem jakiś rocznik i zuważyłem np.że Prezydent PZHGP to wspaniały hodowca . Piękne zdjęcie z pucharem (trochę mniejszym od szafy) ale żeby zdobyc to cacko Prezydent musiał pobić 5 czy 7 kolegów z jakiejś komisji. Brawo |
|
|
|
|
 |
Stanisław
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 19:14
Temat postu : Trochę powagi
|
 |
|
Koledzy a szczególnie Kol.123 trochę powagi, nie bądżmy dziećmi. Jeżeli Kol. ma prawdziwe dane,że prezydent pobił kogoś z członków Komisji to proszę to ujawnić i podać fakty. Puszczanie złośliwych plotek i w każdym temacie być uszczypliwym nie przystoi i jest to niepoważne. |
|
|
|
|
 |
czajka122
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 19:24
Temat postu :
|
 |
|
123 napisał prawdę.Trochę inne słowa.Ale te same znaczenie.Kol.Stanisławie starannie nosisz kitę prezydenta!! |
|
|
|
|
 |
123
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 19:36
Temat postu :
|
 |
|
To nie jes zadna niepoważna plotka . Artykuł ze zdjęciem Prezydenta jest w Hodowcy nr 12/2006r pt.,,Prezydent zwycięzcą,,(sg) W ramach uściślenia walka toczyła się pomiędzy członkami Prezydium ZG a Prezydent Kawaler pobił wszystkich i wygrał puchar przy którym puchar Mistrza Polski wyglada..skromnie.Ciekawe kto był hojnym sponsorem? A co do wieloznaczności pewnych wyrazów to moze kol. Stanisław myślał o pobiciu (w sensie obicia twarzy) ? ale jak kol. mógł pomyslec o takim skojarzeniu ja bym na to nie wpadł . |
|
|
|
|
 |
HG
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2007 21:20
Temat postu :
|
 |
|
Moje najserdeczniejsze gratulacje kolego 123.
Niech żyją ludzie z poczuciem humoru. |
|
|
|
|
 |
Ryszard Tosnowiec
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 7:34
Temat postu : Autorski przegląd prasy
|
 |
|
P.S Moja polszczyzna rzeczywiście nie jest poprawna co wypomniał mi red.Gawor, pozostaje mi więc pisać tylko dlatych,którzy chcą mnie czytać... |
Ostatnio zmieniony przez Ryszard Tosnowiec dnia Nie Lis 18, 2007 15:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 8:06
Temat postu :
|
 |
|
Cytat: | Jest to jaskólka tak bardzo nam potrzebna-fachowe słownictwo ,erudycja i swoboda z jaką się porusza w gąszczu naukowej terminologi jest wzorcem.Wcześniejsze przedruki z niektórych głupawych publikacji były .że tak powiem zwykłym konformizmem |
panie kolego to nawet nie jest polszczyzna , to jest osmieszanie sie na forum publicznym , walac trudne slowa dla wiekszosci osob niezrozumiale. Chcac sie wykazac inteligencja i oczytaniem czasami mozna sie tylko zblaznic - zatem radze sie zastanowc i przeanalizowac co poniektore rzeczy pisane :) , pozdrawiam
p.s czytasz czlowieku wszystko co pisza o tobie , pytania oraz obelgi , czy zachowanie tzw spokoju i nieodpowiadanie na zadane pytania sa oznaka inteligencji , wyrachowania czy moze madrosci ? |
|
|
|
|
 |
Staszek
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 15:23
Temat postu :
|
 |
|
Kolego barkley!
Pouczasz innych, wtytykasz im błędy, tymczasem sam nie dbasz o poprawność pisowni. Przeczytaj uważnie Twój wcześniejszy wpis. Zobaczysz, że każde Twoje "ą" to "a", każde "ć" to "c" , "ł" to "l" i tak dalej. Można się raz, czy drugi pomylić nie wciskając prawego ALT-a. Jeżeli jednak wszystkim tego typu literom brakuje ogonków i kresek, to świadczy to tylko o braku dbałości o pisownię.
Zwróć na to uwagę, bo czytanie tego rodzaju tekstów jest bardzo niewygodne. |
|
_________________ Staszek |
|
|
 |
barkley
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 15:43
Temat postu :
|
 |
|
drogi kolego staszku , jednych myslenie boli drugim nie wychodzi :) ,
podam przyklad zeby bylo latwiej, przywioze z zagranicy telefon, i napisz mi w nim smsa w polskimi znakami , ok ? moja klawiatura nie robi polskich znakow :( , skoro twierdzisz ze to brak dbalosci o pisownie to juz twoj osad nie moj. Jak zauwazyles nie czepiam sie ortografii tylko stylistyki . Jeszce jakies uwagi co do tego ? czy wyjasniona sprawa ? |
|
|
|
|
 |
Tomekk
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 21:04
Temat postu :
|
 |
|
Ale ty barkley wymiatasz.Powinieneś mieć tu swój dział typu: barkley radzi , barkley poucza.Myśle ,że miałbyś większą poczytność niż Rysiu. A ile wpisów.Tylko nie wiem czy byś sobie poradził w nowej roli.Wiesz nie wszyscy by Cie zrozumieli , ale przecież jestes do tego przyzwyczajony. |
|
|
|
|
 |
HG
|
Wysłany: Nie Kwi 22, 2007 21:45
Temat postu :
|
 |
|
W końcu obaj są do siebie bardzo podobni. Jeden i drugi to przecież prawdziwy SPAM!!! |
|
|
|
|
 |
|