|
 |
Autor |
Wiadomość |
Pawlo621
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2015 9:47
Temat postu : Metoda sprawdzania płci
|
 |
|
Wyczytałem w książce, że dobrym sposobem na sprawdzenie płci gołębi jest rozszerzenie steku za pomocą wziernika hartmana i sprawdzenie "narządów". Czy ktoś tak robił, jakieś opinie ?
Może ma ktoś inny sposób na rozróżnienie samca od samicy ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
wkic
|
Wysłany: Czw Paź 15, 2015 11:22
Temat postu :
|
 |
|
Jak bedzie mial 4-6 miesiecy sam zobaczysz.
Ja mam samca z kwietnia tego roku 2015 i po 4-miesiecach sparowal sie z
roczna samica i juz ma mlode z nia. |
|
|
|
|
 |
Ed i Synowie
|
Wysłany: Wto Paź 11, 2016 19:35
Temat postu :
|
 |
|
Gołąb ma 3 palce,ja sprawdzam na łapkach.Składam łapki do tylu wzdłuż środkowego pazura i jak będą boczne pazurki równiutkiej długości to jest samica jeśli jeden z nich jest chocby milimetr dłuższy to pewny samiec.Sprawdzona metoda przywiozłem ją od kolegi z Niemiec i jak narazie w 100% mi się sprawdza.Ważne jest aby rozciągając łapki do tyłu prosto było to prawidłowo wykonane, to nawet laik da sobie rade. |
|
|
|
|
 |
pleasanonar
|
Wysłany: Sro Paź 19, 2016 11:31
Temat postu :
|
 |
|
Ed i Synowie napisał: | Gołąb ma 3 palce,ja sprawdzam na łapkach.Składam łapki do tylu wzdłuż środkowego pazura i jak będą boczne pazurki równiutkiej długości to jest samica jeśli jeden z nich jest chocby milimetr dłuższy to pewny samiec.Sprawdzona metoda przywiozłem ją od kolegi z Niemiec i jak narazie w 100% mi się sprawdza.Ważne jest aby rozciągając łapki do tyłu prosto było to prawidłowo wykonane, to nawet laik da sobie rade. |
Dzięki za podpowiedź! |
|
_________________ http://geoheat.eu/ |
|
|
 |
|
|