Autor |
Wiadomość |
Arkadiusz_Maziarz
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 6:20
Temat postu : Mistrzostwa Świata FCI - rywalizacja bezpośrednia
|
 |
|
Witam serdecznie,
Bardzo wielu hodowców pyta mnie o te mistrzostwa świata gołębi, na czym to polega. Jest to bezpośrednia rywalizacja, niestety juz Belgowie czy Holendrzy nie moga powiedzieć że w Polsce jest brak poziomu, olimpijczyki są z kieszeni, a golebie z polskimi obrączkami są 3cią ligą.
Zapraszam do obejrzenia,
https://www.youtube.com/watch?v=03ix8oNQK0o
Pozdrawiam,
Arek |
|
|
|
|
 |
lotnikkk
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 11:02
Temat postu :
|
 |
|
super robota kolego Arku, pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
Kuba 9977
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 19:12
Temat postu :
|
 |
|
jednak polska I liga to zazwyczaj 2 - 3 generacja ptaków z Belgii |
|
|
|
|
 |
sliper86
|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2018 20:58
Temat postu :
|
 |
|
Setki razy ten temat już się tu przewina i ilu hodowców tyle opini i zdań ja mam swoje i każdy może się z tym nie zgadzać ale myślę tak ze jak Polski hodowca który robi wyniki a jednocześnie chce sprzedawać i niejednokrotnie na golebiach się wzbogacać to będzie mówił nasze Polskie są najlepsze kupujcie u mnie poco będziecie jechać na zachód itd ale jednocześnie on sam z tamtą sprowadza i będzie sprowadzal nadal i nie rozumiem poco nasi mistrzowie tam jeżdżą jak nasze są najlepsze i tańsze niż na zachodzie |
|
|
|
|
 |
Arkadiusz_Maziarz
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 5:55
Temat postu :
|
 |
|
Sliper nie rozumiesz,
To tak samo jak Manchester City klub angielski a gracze z całego świata.
Na zachodzie w 95% przypadków rodzice mogą mieć belgijskie obrączki ale już ptak pochodzący z 100% Belgów ale na polskiej obrączce juz niejednokrotnie uchodzi tam "za trędowatego".
Zauważam nawet iż wiele razy jesli Polak wystawia ptaka na aukcji nawet z najlepszej linii i identycznego wystawi Belg to cena jest nieporównywalnie wyższa a mogą to być nawet bracia!
Dlatego nie chodzi tutaj o to skąd pochodzą nasze ptaki a raczej kto jest na liście. Tutaj mamy gołebie z Polski na polskich obrączkach w bezpośredniej rywalizacji ;) |
|
|
|
|
 |
sliper86
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 17:47
Temat postu :
|
 |
|
Kolego niech będzie że nierozumiem natomiast ja myślę że my Polacy często potrafimy załamywać zeczywistosci bo wielu z nas dobrze wie czemu jest jak jest ale nikt niechce powiedzieć tego w prost i ja też nie zamierzam wychodzić tu na czarną owce oczywiście będziemy czekać na wyniki z WG i innych rywalizacji |
|
|
|
|
 |
ARTURO
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 18:53
Temat postu :
|
 |
|
Arkadiusz_Maziarz napisał: | Sliper nie rozumiesz,
To tak samo jak Manchester City klub angielski a gracze z całego świata.
Na zachodzie w 95% przypadków rodzice mogą mieć belgijskie obrączki ale już ptak pochodzący z 100% Belgów ale na polskiej obrączce juz niejednokrotnie uchodzi tam "za trędowatego".
Zauważam nawet iż wiele razy jesli Polak wystawia ptaka na aukcji nawet z najlepszej linii i identycznego wystawi Belg to cena jest nieporównywalnie wyższa a mogą to być nawet bracia!
Dlatego nie chodzi tutaj o to skąd pochodzą nasze ptaki a raczej kto jest na liście. Tutaj mamy gołebie z Polski na polskich obrączkach w bezpośredniej rywalizacji ;) |
Kolego Arku on rozumie tylko inaczej.
Także nie zwracamy uwagi na takich KOLEGÓW.
Róbmy swoje- Ty organizuj wspólne zagraniczne gołebniki- a ja będę pisał szczerze- czyli jak w powiedzeniu- Psy szczekają a karawana jedzie dalej.
I może dodam- a Moder śpi. |
|
|
|
|
 |
sliper86
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 19:00
Temat postu :
|
 |
|
Kolego Arturo nikt tu nie powiedział że kolega Arek kłamie poprostu on sprawę przedstawia tak jak ja widzi a ja ją widzę trochę inaczej a tobie jeśli wszyscy tu przeszkadzają bo mają inne zdanie niż ty to nie musisz czytaj i wlazic komuś w dupe przy okazji |
|
|
|
|
 |
ARTURO
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 19:21
Temat postu :
|
 |
|
sliper86 napisał: | Kolego Arturo nikt tu nie powiedział że kolega Arek kłamie poprostu on sprawę przedstawia tak jak ja widzi a ja ją widzę trochę inaczej a tobie jeśli wszyscy tu przeszkadzają bo mają inne zdanie niż ty to nie musisz czytaj i wlazic komuś w dupe przy okazji |
Chyba się chłopcze zagalopowałeś.
Albo nie wiesz co piszesz. |
|
|
|
|
 |
sliper86
|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 20:51
Temat postu :
|
 |
|
Jak to mówią głupiemu zawsze trzeba ustąpić pozdrawiam oby biznes się kręcił |
|
|
|
|
 |
Kuba 9977
|
Wysłany: Sob Kwi 21, 2018 11:49
Temat postu :
|
 |
|
rozumiem o co ci chodzi kol. Arku , jednak nie ma się co dziwić, że belg co robi wyniki i sprzedaje 20 gołębi rocznie na pipie dostaje lepszą cenę jak ktoś kto kupi jego ptaki.
Co do reszty się zgadza ten kto jest na liście to jest na liście, pozdrawiam |
|
|
|
|
 |
|